top of page

Sajtószoba...avagy rólunk, a VIZSLAT Rendszerről© írták az alábbiakat...

IDOKEP.HU

 

"A vadászterületeken kiemelt szerepet kap a biztonság kérdése, hiszen évente több vadászbalesetről is beszámolnak a híradók.

 

Ezek a balesetek többnyire emberi hibák és tájékozatlanság következményei.A VIZSLAT Rendszer© (Vadászok Integrált, Zártkörű Segédlete, Letölthető Alap-Térképe) lehetővé teszi, hogy a vadászok/erdészek, a turisták és az állam számára is hasznos, a biztonsághoz és helyes erdő és vadgazdálkodáshoz nélkülözhetetlen információkat kapjanak.

Az új fejlesztés célja, hogy az eddigi papír alapon bekért vadászati információkat digitalizálva és megosztva biztonságosabbá tegye a erdőjárást mindenki számára, valamint megkönnyítse ezen kötelezően bekért adatok rendszerezését és feldolgozását.

 

A vadászokat az ún. E-Beírón rögzítik vadászatuk előtt és után a szükséges információkat, amit a rendszer rögzít és megküld az illetékes vadászati intézmények felé, valamint elérhetővé is teszi őket a turisták számára valós időben, interneten valamint mobil applikáción.

 

A VIZSLAT projekt fejlesztési fázisban van, májusra tervezik a demo rendszer bevezetését.

 

A szakmai tárgyalások folyamatosan zajlanak, eközben a fejlesztők/ötletgazdák (Kürtös László és Stenzel Sándor) célja a Rendszer széleskörű megismertetése, hogy a felmerülő jogi korlátokat, akadályokat a társadalmi igény lebontsa, és útjára indulhasson minél előbb ez, a mindenki természetjárását megkönnyítő rendszer.

 

A VIZSLAT megtalálható Facebookon is a https://www.facebook.com/vizslatrendszer címen, valamint a www.vizslatrendszer.hu weblapon is elérhetőek a részletes tervek, aktuális információk."

2014. március 22.

 

CSERKESZ.HU

 

"2014-ben indult el a VIZSLAT projekt, azaz a "Vadászok Integrált, Zártkörű Segédlete, Letölthető Alap-Térképe". Egy olyan, átfogó és sok eszközből álló rendszer kezd kiépülni, mellyel bárki nyomon követheti a vadászok tevékenységét a biztonságos erdőjárás érdekében.

 

Képzelj el egy olyan összetett rendszert, mellyel túrázás előtt hozzájuthatsz a biztonságot nyújtó vadászati információkhoz. Hol fognak vadászni? Hol vadásznak éppen? Van-e valaki a tervezett túraútvonalon található vadlesekben? Ilyen információk birtokában könnyebb biztonságos túraútvonalat tervezni, bármerre is jrász éppen.

 

A rendszer akkor sikeres, ha minden vadász, minden érintett használja. Hiszen a zsebükben ott lapul majd a GPS, így tudni lehet, merre járnak éppen. Mindezt az átlagos felhasználó egy 3D-s térképen követheti majd nyomon, az egyéb erdészeti (pl. favágás) és mezőgazdasági tevékenységekkel együtt. Erre elég lesz egy okostelefon, egy számítógép vagy egy tablet. Sőt, az erdők szélén rögzített módon elhelyezett eszközök segítségével a túrázók a helyszínen is informálódhatnak a vadászati tervekről, vagy beírhatják azt az útvonalat, melyen túrázni készülnek.

 

A modern technikával dolgozó eszközök segítségével reményeink szerint hiánypótló rendszer és alkalmazások születnek, melyekkel a cserkészek számára is biztonságosabb lesz a túrázás."

2014. február 06.

 

 

KUTYABARAT.HU

 

"A vadászterületeken kiemelt szerepet kap a biztonság kérdése, hiszen évente több vadászbalesetről is beszámolnak a híradók. Ezek a balesetek többnyire emberi hibák és tájékozatlanság következményei. A VIZSLAT rendszer lehetővé teszi, hogy a vadászok/erdészek, a turisták és az állam számára is hasznos, a biztonsághoz és helyes erdő és vadgazdálkodáshoz nélkülözhetetlen információkat kapjanak.

 

A rendszer használatával biztonságosabbá válhatna a kutyasétáltatás is az erdőkben, ugyanis egy alkalmazás segítségével leellenőrizhetővé válna, hogy az adott erdőben folyik-e éppen vadászat. Kürtös László, a GD-Service Mérnöki Szolgáltató Kft. munkatársa, aki a rendszert megismertette velünk több fronton is hatékonynak és hasznosnak ítéli meg a fejlesztést, az alábbi "víziókat" vázolta fel. (...)

 

Bővebben a rendszer használatáról itt olvashattok. A VIZSLAT Facebook oldalán folyamatosan nyomon követhetitek a fejleményeket.

 

A kezdeményezés számunkra szimpatikus, ezzel talán elkerülhetők lennének a szomorú végkimenetelű történetek, balesetek, melyekről mi is hírt adtunk korábban. A rendszer országos kiépítéséhez, megalkotásához azonban természetesen pénz kell, amivel egyelőre sajnos nem rendelkezik a cég. Reméljük, a hasznos ötletet az állami szféra is értékesnek találja és áldoz a megvalósításra pénzt. Mi igyekszünk felhívni a figyelmüket erre."

2014. január 09.

bottom of page